Pça. del Nord, 7-10 08024 Barcelona tel. 93 218 33 72 coral.lafuga@gmail.com

dimecres, 28 de desembre del 2011

dilluns, 26 de desembre del 2011

Música i ironia al dinar de Nadal, segons el Sergi Pàmies

Música i ironia. 25-12-2011. Dintre de l'espai "Discos no sol.licitats" al programa  No hi som per festes del Jordi Beltran, a RAC1. Emès el mateix dia de Nadal a la nit, el Sergi Pàmies va fer, una vegada més, una sublim descripció de l'excepcionalitat del fet quotidià. En aquest cas, el programa tractava de la festa de Nadal vista per una persona que opta per anar a "escurar" (en valencià és recollir la cuina i fregar els plats a mà, sense renta-vaixelles). El dinar de Nadal des de la distància que hi ha de la cuina al menjador, amb un ull especialment crític e irònic. Ho vaig trobar genial. Pàmies i Beltran, si alguna vegada voleu venir a veure'ns com cantem els de La Fuga, esteu convidats. I si voleu incloure alguna peça nostra als vostres "Discos no sol.licitats", estarem encantats. I una actuació de La Fuga en directe, a l'estudi de RAC1, per il·lustrar musicalment el  vostre espai, per què no?

Del minut 6 al 41, ho podreu escoltar i gaudir tot això.



Una de les cançons que va seleccionar en Pàmies pel programa va ser la "Danza della Vanità", del Paolo Conte. Veieu el següent video amb aquesta cançó i il·lustrat amb dibuixos i pintures del Botero.

dijous, 22 de desembre del 2011

Instantànies al Palau Moxó


20/12/2011 Crònica visual del primer dels concerts de "Nits de Nadal" oferts al Palau Moxó de Barcelona.


Blogger i fugat?

A la llum d'un fanal

Per l'obertura de la boca, una vocal . Possiblement una a o una o. 

Tenors i baixos, una mica foscs. La llum se l'en porten contralts i sopranos!!

Genials tots plegats!

dimecres, 21 de desembre del 2011

Ruixat d'estels





Tot ve per iniciativa del Mauri, inspirat-se en una conversa amb la Marta, la Gemma i el Perot, parlant sobre els seus fills petits, que s’han après alguns temes de la Fuga de tant sentir-los cantar a casa. 

Així és que proposem un fantàstic concurs tipus “lluvia de estrellas”, on es tracta de recopilar vídeos d’aquests petits infants cantant Due Pupile, Luci Care, o qualsevol cançó del nostre reperetori, i votar la millor actuació. Així comencem a veure el nivell de les futures generacions de Fugats.



Bases del Concurs:
Poden presentar vídeos a concurs tots aquells fugats que tinguin fills, nebots, fillastres, germanets, etc,... amb inquietuds de cant coral.


Jurat:
La Junta + la Directora + la Presi (o bé votació popular, ja ho pensarem)


Premis:
El guanyador s’endurà un dels següents premis a escollir:
  • a) Un curs intensiu de Mètode Alexander Infantil, o bé
  • b) Un joc de cant coral per la wii, o millor
  • c) Un canguro gràtis pels pares (a càrrec dels fugats que no tenen fills), o encara millor:
  • d) Un sopar romàntic al Palau Moxó (Marcel, t’encarregues) amb degustació de delicatessen (Marta, t’encarregues), o també
  • e) Un xumet i un pitet firmat pels Manel (Laia?)
  • f) Un curs de dansa del ventre (Perot?)
  • g) ...Fi de l’anada de flapa

PD, si teniu alguna mascota amb vocació artística i la voleu fer participar, el jurat decidirà la seva possible admissió al concurs, en la mateixa categoria o obrint una d'especial. Penseu que la competència és dura. Recordeu el ca pataner convidat a la interpretació de La gata i belitre? Ho va fer prou bé per poder optar a premi, no?

.

dilluns, 19 de desembre del 2011

Què és per tu la música?

Platon deia que "la música da alma al universo, alas a la mente, vuelos a la imaginación, consuelo a la tristeza y vida y alegría a todas las cosas."

Qui s'atreveix a donar sentit a la música (a la seva i a la de tots) amb paraules?





Aneu comentant al blog!

Gràcies per la idea, Susana!

.

dissabte, 17 de desembre del 2011

La cançó del desembre

Som en temps de Nadal i això de cantar en grup pot fer-se de moltes maneres diferents La cançó del desembre així ho significa. Bones festes a tothom!



.

El nostre destí ens uneix amb els Manel

Hem descobert que tenim quelcom a veure amb aquest grup. En algun punt de l'espai i els temps és possible que ens acabem trobant. Ara per ara són només coincidències puntuals.

El Maurici ja va tenir un punt de intersecció amb les currandes al Palau...., 
Pot ser en farem alguna altra intersecció en el futur? Igual acabem fent algun nocturn amb els Manel, o alguna versió amanelada de "la gata i el belitre", o pot ser un "aniversari fugat". Ja veurem.

Àpali!

dimecres, 14 de desembre del 2011

El Messies d'Händel, participat per un fugat

El dilluns 12 de desembre, al Palau de la Música, el Messies d'Händel participatiu. Un altre concert en el que teniem destacat a un cantaire, en Manuel Tena. Què passa amb els nostres tenors que estan a totes les obres participatives? Recordeu que en Pau va participar al Rèquiem de Mozart participatiu (a l'Auditori), uns mesos enrere.

The King's Consort, 400 cantaires no professionals (amb el Manuel Tena com a gran figura destacada) i el Robert King a la batuta. Un fantàstic resultat.

Veieu l'Al·leluia, i fixeu-vos especialment en el fragment del 14" al 20".